OBS: Du er nu offline

Colombias virksomheder går foran for at mindske vandforbrug

Med støtte fra DI tilbyder arbejdsgiverorganisationen nu kurser i forvaltning af knappe vandressourcer
Colombia Groen omstilling DI
Af DI

Colombia lider af vandmangel. Særligt i den nordlige del af landet bliver der ikke genereret nok vand til befolkningen og dyr.  Derfor har Colombias arbejdsgiverorganisation ANDI, i samarbejde med Antonio Nariño University udviklet et virtuelt træningsforløb for virksomheder i forvaltning af vandressourcer.

Specialdesignet til virksomheder

Træningen er udviklet, så deltagerne kan designe vandbesparende tiltag, der taler ind i virksomhedernes forretningsstrategi og kan omsættes til handling.  

Derfor er der foruden metoder til at mindske vandforbrug også træning i juridiske rammevilkår, tilpasning til virksomhedsstrategi, samt ledelse af beslutninger i organisationer. Og samtidig skal deltagerne arbejde med en konkret case fra deres virksomhed.

70 procent lavere vandforbrug

En af dem er førevarevirksomheden Colombina, der har brugt kurset til at sænke sit vandforbrug.  

”Kurset gav os nye redskaber til at styrke vores tilgang til vandforbrug og skabe konkrete resultater. Vores vandforbrug i forbindelse med vask af redskaber er for eksempel blevet sænket med 70%,” forklarer Arnold Higuita, der leder Colombinas miljøafdeling, og som gennemførte træningen i 2023. 

54 virksomheder har i 2023 gennemført  den første udgave af det 60 timer lange træningsforløb. En del af deres omkostninger var dækket af dansk udviklingsbistand. I 2024 skal projektet være finansielt bæredygtigt - de 50 virksomheder, der forventes at deltage skal selv betale omkostningerne. På den måde er kurset blevet en varig del af arbejdsgiverorganisationen ANDIs tilbud til deres 1400 medlemmer.