OBS: Du er nu offline

Etiopisk erhvervsorganisation kæmper for at sikre landets konkurrenceevne

Den etiopiske erhvervssektor er blevet bedre til at sætte en konstruktiv og langsigtet politisk dagsorden
Etiopia.di
Af DI

Etiopien er et af verdens dårligste lande at drive forretning i. På Verdensbankens rangliste er det østafrikanske land nr. 159. Blandt andet er det meget svært at tage lån og starte en virksomhed. 

For bedre at sætte virksomheders vilkår på den politiske dagsorden er erhvervsorganisationen AACCSA nu begyndt at lægge langsigtede planer for samfundets udvikling. 

Med en ”Politikplan 2025” og ”Udviklingsplan 2030” foreslår AACCSA regeringen konkrete tiltag, som den kan indføre for at gøre Etiopiens virksomheder mere konkurrencedygtige. 

Konstruktiv tilgang giver resultater

Regeringen har taget godt imod erhvervsorganisationens nye tilgang til politisk interessevaretagelse. Flere af de forbedringer af regler og procedurer inden for told, handel, investering og finansiering, som AACCSA efterspørger i planerne, er blevet gennemført. 

For eksempel skal en virksomhed nu kun leve op til 52 krav for at få en forretningstilladelse. Før var det 1000. 

AACCSA’s planer er lavet med støtte fra Dansk Industri, som selv bruger langsigtede planer til at påvirke politikere.

”DI har været en rollemodel for AACCSA i mange af vores transformative ændringer,” siger AACCSA’s viceformand Shibeshi Bettemariam. ”Vi anerkender den inspiration, vidensoverførsel og støtte, som vi har fået af DI inden for udvikling af politiske planer, bestyrelsestræning, Verdensmål, og FN’s Global Compact. Det var været til enorm gavn for vores organisation og vores medlemmer.”