OBS: Du er nu offline

Faglig uddannelse giver kenyanske kvinder flere muligheder

Da toilettet gik i stykker, traf Mapenzi et valg for livet
IMG_0134
Af DTDA, DI & 3F

27-årige Constance Mapenzi tilhører et stigende antal kvinder, der prøver kræfter med VVS-faget ved Kenya Water Institute. Men de har stadig svært ved at få foden indenfor i en mandsdomineret branche.

Så en VVS’er reparere et toilet og blev inspireret

”Jeg synes det var interessant og spurgte, om jeg måtte hjælpe til. I tiden derefter begyndte jeg at hjælpe ham med andre opgaver og blev lært op. Jeg fik en del af den smule indkomst, han kunne skaffe sig. Det stod ret hurtigt klart for mig, at jeg også ville være VVSer,” fortæller Constance Mapenzi.

Første kvindelige VVS’er på hjemegnen

”Jeg er simpelthen så glad for at have fået den mulighed. Jeg bliver den første kvindelige VVSer i vores område. Det er virkelig stort for mig. Jeg vil bevise overfor alle, at en ung pige som mig kan klare den slags job,” siger Constance Mapenzi, der håber at kunne tage den 1-årige overbygningsuddannelse på KEWI, når hun ved årets udgang afslutter sin grunduddannelse.

Mandsdomineret branche

”Generelt har mænd bedre chance for at få de faglærte job, fordi branchen er mandsdomineret. Ofte får kvinderne administrative job på kontorerne, men der er også kvinder, der får de faglærte job i vandsektoren,” siger Veronica Muhia, der er lektor på KEWI