OBS: Du er nu offline

Verdensmål 8 i Arbejde - Arbejdsmarkeder der skaber bæredygtig udvikling

Konference om Verdensmål 8 i København

Fattigdom, klimaforandringer og mangel på demokrati. Det er problemer, som verdenssamfundet ikke kan klare uden at ændre på betingelserne for vækst, jobskabelse og arbejdsvilkår. Ingen kan løfte den opgave alene. 

I Danmark er fagbevægelse og arbejdsgivere gået sammen for at bidrage til Verdensmål 8 – bæredygtig vækst og ordentlige jobs - i udviklingslandene. 

Den 20. november 2018 satte det danske Arbejdsmarkedskonsortium fokus på nogle af de tiltag, der kan føre til opfyldelsen af verdensmål 8.  

Flere end 260 deltagere fra erhvervsliv, fagbevægelse, civilsamfundsorganisationer og offentlige instanser fra 24 lande, samledes i Industriens hus til konference om, hvordan arbejdsmarkedets parter kan bidrage til bæredygtig udvikling. 

Formiddagen bød på spændende indlæg fra Udviklingsministeren, ILO, dansk erhvervsliv, samt repræsentanter fra dansk og udenlandsk fagbevægelse og arbejdsgiverforeninger, mens deltagerne om eftermiddagen havde mulighed for at blande sig i debatten på tolv forskellige stande.