OBS: Du er nu offline

12-årige Victoria i flyvefart rundt på verdens arbejdsmarkeder

Pressemeddelelse Arbejdsmarkedskonsortiet støtter børnebog om Verdensmål 8 til folkeskolens mellemtrin
Victoria web2.jpeg

FN’s Verdensmål nummer 8 handler om økonomisk vækst og ordentlige jobs – og det er ikke verdens letteste job at formidle til børn på 9-12 år. Børnebogen ’Jorden Rundt på Otte Timer’ gør et spændende forsøg.

Arbejdsmarkedskonsortiet har i 2019 støttet ’Jorden Rundt på Otte Timer’, og efter sommerferien 2019 blev den sendt ud til landets godt 2.000 skoler i tre eksemplarer til hver. Med et solgt oplag på over 6.000 stk. er ’Jorden Rundt på Otte Timer’ allerede en bestseller.

I ’Jorden Rundt på Otte Timer’ bliver 12-årige Victoria og hendes venner med teknologisk snilde og lidt magi sendt på oplevelser i bl.a. Kenya, Peru og Honduras. Her oplever de, hvordan arbejdsmarkeder kan være forskelligt indrettet – og hvordan ordentlige jobs skabes blandt andet ved forhandlinger og dialog mellem arbejdsgivere og arbejdstagere.

- Det er vigtigt, at børnene får viden om fordelene ved et organiseret arbejdsmarked. Jeg håber, at skolerne tager godt imod bøgerne og får nogle diskussioner med børnene om, hvad der skaber vækst, velstand og bæredygtighed, siger Jesper Tornbjerg, som er forfatteren bag.

Victoria & Verdensmålene har været nomineret til Verdensmålsprisen 2019, der uddeles af Folketingets 2030-netværk. 

’Jorden Rundt på Otte Timer’ er på 56 sider i et handy format. Bogen er skrevet af Jesper Tornbjerg og illustreret af Knud Andersen. Enkelteksemplar og klassesæt kan købes på hjemmesiden Victoria og Verdensmålene.

Pressen kan bestille gratis eksemplarer ved henvendelse til forfatteren på [email protected] eller tlf. 22 750 470. 
Den 20. November 2018 afholdt Arbejdsmarkedskonsortiet konferencen Verdensmål 8 i Arbejde - Arbejdsmarkeder der skaber bæredygtig udvikling.

Læs mere om konferencen her

troika sdg8 konference


Den Danske Model i arbejde for udvikling: Ulandssekretariatet, 3F og Dansk Industri vil sammen bruge Den Danske Models succes til at løfte FN’s verdensmål i udlandet

Læs om baggrunden for arbejdsmarkedskonsortiets arbejde i dette debatindlæg af Lizette Risgaard, formand for FH og Ulandssekretariatet, 3F's næstformand Tina Christensen, og Thomas Bustrup, COO/Direktør i Dansk Industri. 
For pressehenvendelser kontakt venligst

Presseansvarlig
Jacob Rosdahl
e-mail: [email protected]
Telefon: 33 73 74 42
mobil: 21 58 53 71

Talspersoner for Arbejdsmarkedskonsortiet: 
Ulandssekretariatet: Mads Bugge Madsen, Sekretariatsleder, [email protected]
3F: Jesper Nielsen, Leder af 3F International, [email protected]
Dansk Industri: Bente Toftkær, Fagleder, [email protected]